Blog

Red Hat Summit so far: indrukwekkend!

De eerste paar dagen van de Summit zitten er alweer op. Een hoop gezien en geleerd in de sessies die ik heb bijgewoond. Er is zo veel meer nog te zien op de Summit!

De dagen vliegen voorbij. Op maandag na aankomst ingecheckt in het hotel. Daarna meteen door naar Moscone center voor de Summit registratie. Later in de avond hadden we een welcome drink op de agenda staan die georganiseerd werd door Red Hat Benelux.

Op dinsdag (gisteren) ging de Summit echt van start. In de grote zaal, met meer dan 7.000 deelnemers, was de indrukwekkende opening van de Summit. Na het openings woord van Jim Whitehurst kregen we een o.a. een demo te zien, geleid door Burr Sutter, hoe je een private cloud ombouwt tot een hybrid cloud.

Na de opening had ik m’n eerste breakout sessie staan. Het deployen van SELinux in een productie omgeving. Daniel Walsh, Jerone Young en Lukas Vrabec lieten zien waarom en hoe je SELinux zou moeten gebruiken. Na een korte pauze was de volgende sessie met Jon Benedict en Moran Goldboim hoe je Red Hat Virtualization kunt automatiseren met Cloudforms en Ansible. We hebben zelf ook een RHEV omgeving waar we al veel doen met Ansible, maar het was zeker interessant om de toegevoegde waarde van Cloudforms te zien. Na de late lunch (of wat er nog van over was want we waren te laat) hadden we nog tijd om een paar demo’s en sessies te volgen op de beurs, voordat de borrel begon.

Vandaag heb ik een volle agenda staan met o.a. de volgende sessies voor de lunch; de keynote Ideas worth exploring in de grote zaal, breakout sessies Demistifying systemd door Ben Breard en Lennart Poettering, gevolgd door een Modern application development with Openshift on Cisco Infrastructure.

In de middag gaan we verder met een keynote sessie Expanding the universe of open source, gevolgd door breakout sessies Manage Windows like Linux with Ansible door Matt Davis. Mijn laatste sessie van de dag van Andre Pitanga is Ansible and Cloud-init: A perfect hybrid cloud combination. Hierna zal er, je raadt het misschien al, een borrel zijn in de expo. Erg leuk om dan weer even een praatje te maken met stand handhouders onder het genot van een drankje en een hapje. Snel meer over mijn ervaringen hier!

 

14
No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.